אם אינך יכול לראות את העלון כראוי לחץ כאן

נפתחה ההרשמה לתוכנית ההכשרה בהנחייה וטיפול בוידאו תרפיה וזו הזדמנות להצטרף לקהילה המקצועית במרכז שרון ישראל.

לרגל פתיחת ההרשמה אנו שולחים כאן מספר תרגילים לעבודה קבוצתית איכותית באמצעות הטלפון החכם שכל אחת/ד יכול להנחות ללא ידע מוקדם בוידאו תרפיה.

את הכלים פיתחנו עבור התוכנית לקולנוע מסייע והם הועברו במאות קבוצות עד כה ברחבי הארץ. 

אם מצאתם בהם שימוש אז אנחנו את שלנו עשינו (: 

 

תרגילי היכרות

  • המצלמה המתהפכת

 מחלקים את הקבוצה לזוגות. מבקשים מכל זוג להחליף בטלפונים הסלולאריים. כל אחת מבנות הזוג מצלמת את בת זוגה עונה על השאלה "איזה סרט או סדרת  טלוויזיה את אוהבת?" או שאלת היכרות אחרת. מתכנסים חזרה למליאה. כל אחת מקבלת את הטלפון שלה חזרה. כל אחת מתבקשת לצפות אישית בקטע שמצולם (כל אחת צופה בעצמה). כל אחת עונה בסבב: כשראיתי את עצמי בווידאו חשבתי שאני יכולה לשחק את   הדמויות הבאות... מכאן אפשר להעמיק מדוע בחרה בדמויות אלה? ניתן להוסיף לתרגיל, לאחר שהמשתתפת אומרת איזה דמויות נראה לה שמתאימות  לה שאלה לקבוצה: האם יש להן גם רעיונות לליהוק?

  • מה הסרט שלנו?  – תיאום ציפיות

 יש להכין ולכוון את מצלמה הטלפון לכיוון דלת הכניסה לחדר הפעילות. כאשר המשתתפות נכנסות יש לצלם אותן (יש לתלות מבעוד נועד על הדלת שלט ועליו כתוב: בכניסה לחדר ישנה מצלמה שמצלמה כל אחת מכן כשהיא נכנסת לחדר. החומר המצולם יוקרן רק בקבוצה ולא יופץ בשום אופן. אנא היכנסו ללא חשש). בתחילת המפגש יש להקרין לקבוצה את הקטע. יש לשאול בסבב קבוצתי: "אם זו הייתה פתיחה לסרט, מה היה הסיפור של הסרט הזה? מה היה קורה בהמשך? מה היה הז'אנר של הסרט? המנחה גם חלק מהסבב כאשר היא מספרת סיפור חיובי לגבי פעילות הקבוצה. מכאן ניתן לרשום תיאום ציפיות.

 

תרגילים לעבודה בשלב מתקדם של הקבוצה

  • הטרמפיסטית

2- 4 נוסעות במכונית דמיונית (אפשר לסדר כסאות והגה מאולתר) מתנהגות באופן זהה (דמויות, רגשות). הן מעלות טרמפיסטית שלישית, שצריכה לגרום להן לשנות את התנהגותם. את הסצנה יש לצלם בטלפון החכם ואפשר לחזור עליה כמה פעמים עם משתתפות אחרות. להראות לחברות הקבוצה את החומר שצולם ולדבר איתן על סיטואציות דומות בחיים שלהם.

  • הקול שבראש

מחלקים את הקבוצה לזוגות כל אחת מחליפה עם בת זוגתה את הטלפון החכם. הראשונה מצלמת את בת זוגתה ומקריינת תוך כדי את המחשבות של בת הזוג. בת הזוג מקשיבה ומנסה להתאים את הבעות הפנים למחשבה שממציאה עבורה בת הזוג. לאחר מכן הן מתחלפות. ניתן לקיים את התרגיל בנושא פתוח או לצמצם לנושא מסוים. לאחר מכן ניתן להורות לכל אחת לצפות אישית בעצמה או לצפות בקטעים במסגרת הקבוצה. אפשר לשאול מה המחשבה שהמצאת רוצה להגיד לנו? מה מעסיק את המחשבה הנשמעת בסרטון? האם מישהי בקבוצה הייתה יכולה לחשוב מחשבה כזו?

  • היועצות

חלוקה לזוגות או שלשות. חברות הקבוצה מקבלות מכשול סיפורי או שממציאות מצב. למשל: אתן הולכות ברחוב בדרך למסיבת יום הולדת של חברה טובה ולפתע מישהי שאתן מכירות מספרת לכן שיש לה כרטיסים חינם למופע של נינט להערב ומזמינה אתכן לבוא איתה. מצלמים את המשתתפות משחקות את הסיטואציה עד לרגע שבו המשתתפות צריכות לקבל את ההחלטה מה לעשות? בנקודה זו מפסיקים את הצילום וכמו כן את המשחק של המשתתפות ושואלים את כלל חברות הקבוצה מה לדעתן על הדמויות להחליט ומדוע? הנערות שמשחקות את הדמויות מחליטות איזה רעיון מתאים להן ביותר? זזים עם המצלמה 6 צעדים ימינה או שמאלה (המשתתפות נשארות במקום. מטרת מיקומה החדש של המצלמה היא למנוע ג'אמפ קאט) ומצלמים את המשתתפות ממשיכות לשחק את הסצנה כולל ההחלטה שבחרו. לאחר מכן יש להקרין את הקטע, להידיין על מגוון ההחלטות שעלו בקבוצה ולבחון יחד את השלכותיהן של ההחלטות שעלו.

 

        מדוע מרכז שרון ישראל?                                          

מרכז שרון ישראל הוא הארגון המקצועי והגדול בישראל (מאז 2006) העוסק בפיתוח של תחום עשיית סרטים בעבודה קבוצתית למטרות יזמות חברתית ומימוש מטרות חינוכיות וטיפוליות. במסגרת עבודת המרכז נהנו כ- 9,000 משתתפים מעבודה קבוצתית איכותית שמתאפשרת בזכות שימוש בעשיית סרטים וצפייה בסרטים למטרות קבוצתיות מגוונות. למרכז שרון ישראל תוכנית לימודים ייחודית בסינמה ווידאו תרפיה ומטרתה הכשרת מנחים ומטפלים בוידאו תרפיה. בתוכנית לקולנוע מסייע אנו מתמחים בעבודה עם נוער, נערות ונערים בסיכון, מבוגרים בעלי צרכים ייחודיים, קבוצות הורים, צוותים טיפוליים, צוותי הוראה, גיל שלישי ועוד..  יצירת סרטים בקבוצה יוצרת מרחב עשיר לתהליכי התפתחות אישיים וקבוצתיים כי סרטים יוצרים שינוי! התוכנית לקולנוע מסייע פועלת בפיקוח של משרד החינוך, מוכרת משרד הרווחה והמשרד לביטחון פנים, כלולה במאגר התוכניות של התוכנית הלאומית לילדים ולנוער בסיכון 360, מאושרת הוועדה המקצועית של הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול.

 

 

להסרה מרשימת התפוצה לחץ כאן
עלון זה נוצר והופץ באמצעות מערכת פלנדו